Er wonen weer konijnen bij mij buiten in de "katten" ren ;) https://t.co/IBx8LjrdjM
Voor de honden eigenaren; wil je zeker weten of je hond... https://t.co/QTkNJTxkRZ
Sinds zomer 2018 ben ik met kleinere groepjes gaan lopen en ik merk aan de honden dat ze dat veel fijner vinden. Ze… https://t.co/lIkHLM8TGo

konijninhok

Flat (1,10-2,20m x 0,65m)

Sinds april 2010 beschikt het Dieroppas.nl Konijnenhotel over een ruime flat bestaande uit 12 hokken van 1,20mx65cm. Twee hokken kunnen door middel van een tussenschot aan elkaar worden gemaakt zodat het ook groot genoeg is om er konijnen in te huisvesten. De flat is vooral geschikt voor alleenstaande konijnen en/of schuwere konijnen. Een dubbelhok is voor maximaal 1 klein* konijn.

In de toekomst zullen er nog ligplankjes in de hokken worden gemaakt en rennetjes voor de onderste rij hokken.

ren

Ren met deksel (2m x 1m)

Met deze rennen zijn we begonnen en ze zijn er nog steeds! De rennen bestaan uit panelen die aan elkaar kunnen worden gemaakt. De panelen zijn 1m breed en 40cm hoog. Om te voorkomen dat de konijnen uit de ren springen zitten er deksels op de ren. Standaard bestaat een ren uit 6 panelen en is dan geschikt voor maximaal 2 middelmaat konijnen. Vanwege de hoogte zijn deze rennen niet geschikt voor grote konijnen.

 

 

Ren van 1m hoog (1,0-2,4m x 1,4m)

renmethok

Om de grotere of aktievere konijnen te kunnen huisvesten zijn er een paar rennen van 1m hoog. Eén daarvan ziet u hier links op de foto. Deze is 1x2m met de onderste verdieping van de caviaflat  eraan vast. Het hok is favoriet bij veel konijnen. Ze kunnen er lekker beschut luieren op hoogte of even ontsnappen aan hun maatje. Zodra ze gewend zijn aan de trap racen ze heen en weer van hok naar ren! 3extraren2

In de gang bij de stallen zijn nog 3 rennen van 1m hoog. Deze zijn ongeveer 1,20x1,40m groot, maar er zit geen hok aan vast. Twee van deze rennen kunnen aan elkaar gekoppeld worden om een ruimte te creeëren van 2,40x1,40m (zie foto rechts). Oorspronkelijk waren deze rennen vanwege ruimtegebrek gemaakt, maar ze zijn erg handig gebleken.

De ren met hok is voor maximaal 2 grote konijnen of 3 middelmaatjes, de rennen in de gang zijn per ren voor maximaal 1 groot konijn of 2 middelmaatjes.

 

Stallen (3,20m x 3,20m)

Als laatste zijn er nog de stallen. Een hele stal (foto linksonder) is ongeveer 3,20x3,20m. Eén van de stallen wordt in het hoogseizoen gebruikt om de rennetjes met deksels te zetten, de andere kan verdeeld worden in 2 (foto midden en rechts), 3 of 4 delen. In de stallen komen in eerste instantie groepjes en grote konijnen, maar als het niet druk is dan kan het voorkomen dat er alleenstaande konijnen rondlopen.

 

stalstalachterstalvoor

Bodembedekking

Alle konijnen in het hotel krijgen een plasbak in hun verblijf. Onderin de bak liggen kranten of strokorrels met daarop een laag stro en hooi. In de stallen en waar de rennen staan ligt zeil omdat dit makkelijk en hygiënisch schoon te maken is. Voor de onzindelijke konijnen en de konijnen die het eng vinden om op zeil of in de flat te lopen ligt er een kleedje op de bodem.

Mocht u andere wensen hebben omtrent de bodembedekking dan kunt u deze kenbaar maken. Zaagsel, stro, hooi en beukensnippers zijn aanwezig in het hotel. Andere bodembedekking dient u zelf voldoende mee te brengen.

*

Klein konijn: tot 2,5kg
Middelmaat konijn: 2,5-4kg
Groot konijn: zwaarder dan 4kg

Het maximaal aantal konijnen per hok/ren is een richtlijn waar uiteraard van afgeweken kan worden. Afhankelijk van eventuele persoonlijke voorkeuren en het karakter van de konijnen wordt er besloten hoe en waar de konijnen worden gehuisvest.

U mag altijd aangeven welke huisvesting uw voorkeur heeft, dan probeer ik daar rekening mee te houden!