Er wonen weer konijnen bij mij buiten in de "katten" ren ;) https://t.co/IBx8LjrdjM
Voor de honden eigenaren; wil je zeker weten of je hond... https://t.co/QTkNJTxkRZ
Sinds zomer 2018 ben ik met kleinere groepjes gaan lopen en ik merk aan de honden dat ze dat veel fijner vinden. Ze… https://t.co/lIkHLM8TGo

Goed gevulde EHBO doos voor konijnen en knaagdieren

Ondanks de beste verzorging is het helaas altijd mogelijk dat een dier ziek wordt in het hotel. Dieroppas.nl heeft inmiddels ruime kennis en ervaring met zieke konijnen, cavia's en andere knaagdierendieren waardoor we in de meeste gevallen zelf al veel kunnen doen. Met een goed gevulde EHBO doos en een goed contact met de dierenarts is het vaak niet nodig om met het dier langs een dierenarts te gaan.

Mocht het wel nodig zijn om naar de dierenarts te gaan dan wordt dat natuurlijk gedaan. In het inschrijfformulier kunt u een keuze maken tussen 3 dierenartsen waar ik mee samenwerk.

Dierenartsbezoeken vinden plaats na telefonisch overleg met de eigenaar indien deze bereikbaar is. Als de eigenaar en eventuele contactpersonen niet telefonisch bereikbaar zijn dan zal Dieroppas.nl in overleg met een dierenarts doen wat haar het beste lijkt.

Medicijnen geven aan een rat

Medicijnen

Het geven van medicijnen in wat voor een vorm dan ook is geen enkel probleem voor Dieroppas.nl.

De meeste medicijnen zullen met een spuitje oraal moeten worden toegediend. Bij sommige dieren is dit geen enkel probleem en wordt het spuitje nog net niet uit de handen getrokken. Voor dieren die wat minder makkelijk hun medicijnen nemen, heeft de Dieroppas.nl genoeg truukjes in huis om deze redelijk stressvrij toe te kunnen dienen.Insuline spuiten bij een cavia

 

Ook het geven van injecties (bijvoorbeeld antibiotica, pijnstiller of insuline) is geen probleem. Dieroppas.nl heeft een paraveterinaire opleiding gedaan en is daardoor bevoegd om injecties te mogen geven.

Als een dier medicijnen nodig heeft is het belangrijk om duidelijke instructies mee te geven zoals bijvoorbeeld het tijdstip, de frequentie en de manier van bewaren, zodat daar geen fouten mee kunnen worden gemaakt. 

Panacur geven aan een konijnE-cuniculi

E-cuniculi is een konijnenziekte die steeds vaker voor schijnt te komen. Over de ziekte zelf kunt u hier meer lezen. Aangezien konijnen met e-cuniculi langdurig medicijnen (panacur) nodig hebben, is er een grote kans dat het konijn tijdens de vakantie nog steeds panacur krijgt.

Konijnen met een geschiedenis van e-cuniculi kunnen ook uit voorzorg panacur krijgen in het hotel om te voorkomen dat de ziekte weer voor problemen gaat zorgen vanwege stress. Overleg hierover met uw eigen dierenarts voordat u uw konijn hier brengt. Het geven van panacur is geen probleem.

DwangvoerenEen konijn dwangvoeren

Mocht het voorkomen dat een dier in het hotel niet wil eten, begin ik na 12-24 uur niet eten én na een bezoek aan de dierenarts met dwangvoeren. Daarnaast hou ik goed in de gaten hoe het dier zich verder gedraagt. Aangezien konijnen en knaagdieren plotseling ziek kunnen worden en heel snel achteruit kunnen gaan, houd ik sowieso elke dag in de gaten hoeveel ze eten, plassen en keutelen zodat ik tijdig in kan grijpen. Op deze manier komt het de laatste jaren eigenlijk niet voor dat ik over heb moeten gaan tot dwangvoeren. Er zijn extra kosten verbonden aan extra zorg en intensieve zorg voor zieke dieren. 

Dieren met een besmettelijke ziekte kunnen helaas niet worden toegelaten in het hotel!