Indien u de Dieroppas.nl inschakelt, zullen uw dieren worden verzorgd door mij, Hilde Rausch. In dit gedeelte wil ik mij graag aan u voorstellen.

ceasarHet verzorgen van dieren is bij mij al vroeg begonnen met de zorg over een konijn, Ceasar (en soms Cecelien omdat we niet wisten of het een ram of voedster was...), toen ik ongeveer 6 jaar oud was. Helaas kon zij niet mee toen we met het hele gezin naar Engeland verhuisden omdat ze toen al redelijk op leeftijd was. De 6 maanden quarantaine wilden we haar niet aandoen. 

In Engeland zouden we eigenlijk geen huisdieren nemen, maar m'n broertje wilde graag een hamster en een tijdje later kwam er toch ook weer een konijn. Daarna volgden er gerbils en een poes. De gerbils zouden 2 broertjes zijn, maar na een paar weken hadden ze kleintjes gekregen...dus toen had ik er opeens 7.

sorrelNadat mijn eigen konijnen erg slecht waren verzorgd tijdens de zomervakantie kwam ik op het idee om een kleindierenpension te beginnen voor konijnen en knaagdieren. Om buiten de vakanties om ook wat bij te verdienen ben ik honden gaan uitlaten. Zo ook Sorrel, een chocolade bruine labrador die ik zo vaak mocht uitlaten als ik wilde. Op sommige dagen waren we zo'n 3 uur aan het wandelen.

Na de middelbare school ben ik begonnen aan de HBO opleiding Dier Management. Na het afronden van mijn studie in 2002 heb ik nog 6 maanden bij PetPals gewerkt waar ik voornamelijk honden uitliet en katten verzorgde tijdens de vakantie.

In 2003 ben ik naar Budel verhuisd en heb me toen meteen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met het bedrijf De DierenvriendIn & Uit! Na heel wat geklus waren de paardenstallen omgetoverd tot een kleindierenpension en nadat de rennetjes allemaal klaar waren kon ik in zomer 2003 de eerste pensiongasten verwelkomen. Er werd ook een hondenbus aangeschaft om meerdere honden tegelijk uit te kunnen laten. De hondenbus wordt natuurlijk ook gebruikt om afval van het pension weg te brengen en lekker boerenhooi te halen!

Met de zorg over veel dieren krijg ik vaker te maken met zieke dieren. Eigenaren brengen ook steeds vaker herstellende dieren naar mij, omdat ze weten dat ik daar ervaring mee heb. Om deze dieren nog beter te kunnen verzorgen ben ik in 2009 begonnen met de opleiding Paraveterinair. Na m'n stages bij heb ik de opleiding in augustus 2011 afgerond en sta ik sinds 30 november 2011 officieel ingeschreven in het Diergeneeskunderegister.

thomasik

Vanaf 2020 ben ik gevestigd in Beegden en is het hotel en de hondenuitlaatservice komen te vervallen. Oppas aan huis en mijn adviesburo blijven bestaan!